گواهینامه تاییدیه استاندارد آسانسور
۲۲
دی

چرا برای آسانسور استاندارد بگیریم

اخذ استاندارد آسانسور، به‌ دلیل آنکه آسانسور وسیله‌ای ا‌ست که مستقیماً با جان افراد در ارتباط است، اجباری‌ ست و هیچ ساختمانی بدون داشتن استاندارد آسانسور موفق به دریافت پایان کار ساختمان و در نتیجه دریافت سند ساختمان نمی‌شود. داشتن استاندارد جهت حفظ ایمنی مسافرین آسانسور و بهره برداری مناسب و بهینه  از این تکنولوژی در حال گسترش الزامی هست.

استاندارد داشتن  آسانسور با ایمن بودن آسانسور یکسان نیست.

 

        

 

مسئولیت حوادث آسانسور فاقد استاندارد  با کیست ؟

شما نیاز به گواهینامه استاندارد دارید، گواهینامه ای که شما محض احتیاط برای اثبات تلاش برای ایمن‌سازی آسانسورتان در صورت وقوع حوادث به آن نیاز دارید. لیکن در صورتی که حادثه ای در آسانسور رخ دهد و آسانسور استاندارد نداشته باشد، افراد ذیل دارای مسئولیت هستند و باید پاسخگو باشند.

۱. مالک ساختمان یا مدیر ساختمان

لازم به ذکر است براساس بند ۲۲- ۱۰-۲ و ۲۲- ۲- ۶  مبحث مقررات ملی ساختمان، مدیران و مالکان ساختمان‌ها در ارتباط با ایمن‌سازی و اخذ تائیدیه‌های موردنیاز آسانسور برای حصول اطمینان از عملکرد مناسب و داشتن ایمنی کافی در دوره بهره‌برداری، به انجام سرویس‌های ماهانه و سالانه آسانسور اقدام کنند.

در ضمن مدیران موظف اند ، ضمن همکاری با شرکت نصب کننده آسانسور جهت اخذ استاندارد نسبت به  عقد قرارداد سرویس و نگهداری ماهانه با شرکت نصب کننده آسانسور اقدام نمایند .

نکته : گواهینامه های صادر شده از سوی سازمان ملی استاندارد دارای اعتبار یکساله هستند و بعد از یکسال نیاز به بازرسی و اخذ تاییدیه های مجدد توسط شرکت های بازرسی دارند که فقط شرکت دارای پروانه طراحی و مونتاژ آسانسور می تواند به مالکان  و مدیران محترم در این زمینه کمک کنند.

۲. بهره بردار یا شخص استفاده‌ کننده از آسانسور

در حوادثی که بهره بردار نکات ایمنی را رعایت نکرده باشد، در صورت هرگونه اتفاقی که منجر به خسارت مالی و جانی شود برحسب نظر کارشناسان متخصص، باید نسبت به جبران خسارت وارده اقدامات لازم را به عمل آورد.

 

بیمه آسانسور :

بیمه آسانسور زمانی اعتبار پیدا خواهد کرد که دارای گواهینامه استاندارد باشد، در غیر اینصورت شرکت بیمه نمی تواند به تعهدات خود پایبند و در جهت پرداخت خسارت مالی و جانی بوجود آمده اقدام نماید.

شرایط گرفتن خسارت بیمه حوادث آسانسور

۱. در صورتی که آسانسور گواهینامه اولیه گرفته باشد، شرکت بیمه  فقط تامین خسارات بوجود آمده را منوط به داشتن گواهینامه استاندارد خواهد کرد.

۲. ولی برای دستگاه هایی که بیش از یکسال  از بهره برداری آنها می گذرد، پرداخت خسارت منوط به داشتن قرارداد سرویس و نگهداری ماهانه با شرکت های آسانسوری  ذیصلاح  و دارای پروانه و مونتاز می باشد .

اینی که فرستادم اون صفحه ای هست که روش رتبه داریم.

 

چگونه برای آسانسور استاندارد بگیرم

با توجه با قانون کار مصوب شهرداری، مالکین و سازندگان محترم پس از اجرای کامل پروژه جهت اخذ پایان کار موظف میباشند تائیدیه استاندارد آسانسور که توسط اداره کل استاندارد استان و شرکت های تابعه صادر می گردد را به شهرداری منطقه خود ارائه نمایند .

روند اخذ استاندارد آسانسور

در خصوص اخذ استاندارد مربوط به هر دستگاه، تنها شرکتهای دارای پروانه طراحی و مونتاژ از سازمان صنعت، معدن و تجارت استان می توانند در این خصوص اقدام نمایند و این امکان برای هیچ یک از افراد حقیقی و حقوقی دیگر وجود ندارد .

 

انواع گواهینامه استاندارد آسانسور

لازم بذکر است ۲ گونه گواهینامه استاندارد برای آسانسورها وجود دارد :

۱. گواهینامه استاندارد اولیه

برای گرفتن گواهینامه اولیه آسانسور (ساختمان های نوساز)، لازم است مدارک ذیل جهت پیگیری به شرکت نصب کننده آسانسور تحویل داده شود .

– کپی از

  1. صفحه اول پروانه ساختمان
  2. پشت و رو کارت ملی متقاضی پروانه
  3. صفحه اول شناسنامه متقاضی پروانه

ممکن است آسانسور شما قدیمی باشد ، یعنی نصب و راه‌اندازی آن به زمانی برگردد که هنوز استاندارد سازی آسانسور اجباری نبوده ( قبل از سال ۱۳۸۳) و بدون گواهی استاندارد اخذ پایان کار ساختمان ممکن بود، در صورت درخواست متقاضی پروانه ساختمان می توان پیگیری های لازم را با مدارک ذکر شده بالا انجام داد .

نکته ای که وجود دارد از بابت آسانسورهای قدیمی بدون پروانه ساختمان دولتی می باشد، که با جایگزین شدن قبض برق محل  نصب آسانسور مشکل مرتفع شده و در صورت رعایت استانداردها اخذ گواهینامه قابل پیگیری می باشد .

۲. گواهینامه استاندارد ادواری

در سناریوی دیگر ممکن است که گواهی اولیه را داشته باشید یعنی در سال های گذشته اخذ شده باشد، اما اکنون می‌خواهید به‌ طور ادواری استاندارد آسانسور را بگیرید. این خصوصا در ساختمان های پر رفت ‌و آمد وجود دارد و مسئولیت سنگینی در قبال حفظ ساکنین از لحاظ جانی و مالی و ایمنی بر عهده مدیر یا صاحبان ساختمان می گذارد که با  عقد قرار داد با شرکت معتبر آسانسوری و تحویل مدارک ذکر شده قابل پیگیری و انجام خواهد بود.

مدت زمان گرفتن گواهینامه اولیه بین ۲۰ تا ۳۵ روز و استاندارد ادواری بین ۱۰ تا ۳۰ روز است، لازم بذکر است زمان مد نظر جهت گرفتن گواهینامه به المان هایی از جمله کارهای ساختمانی که توسط کارفرما انجام می شود و شرکت بازرسی بستگی دارد و امکان کوتاه شدن زمان اخذ گواهینامه استاندارد نیز وجود خواهد داشت.