اطلاعات مفید قبل از سفارش خدمات پله برقی
یک راه پله را در نظر بگیرید بسیاری از افراد با دیدن راه پله های بلند و طولانی اصلا خوشحال نمیشوند مخصوصا اگر مقصد آنها بالای آن پله ها باشد. در زمان های قدیم هیچ کس فکرش را هم نمیکرد که روزی بتواند راه پله ای را ببیند که در حال حرکت است و فقط باید روی آن ایستاد تا به مقصد مورد نظر که حال طبقات بالاتر است با پایین تر رسید. پله برقی از پر طرفدارترین ایده هایی بود که به سرعت گسترش یافت.
در سال ۱۸۵۹ فردی به نام ناتان ایمز( nathan ames) از ایالات میشیگان آمریکا ماشینی اختراع و نام آنرا پله های گردان گذاشته و اختراع خود را ثبت نمود.اختراع او به عنوان اولین پله برقی دنیا شناخته شده است.اما از آنجایی که ایمز یک سال بعد یعنی در سال ۱۸۶۰ از دنیا رفت فرصت نکرد تا اختراع خود را تکمیل و به مرحله عمل برساند.اختراع وی به شکل یک مثلث متساوی الاضلاع نصب شده بود که مسافران از یک ضلع سوار و از ضلع دیگر پیاده میشدند.
اما اولین نمونه عملی پله برقی در سال ۱۸۹۲ توسط جسی رنو اختراع و ثبت شد و عملا در سال۱۸۹۶ در پارکی واقع در نیوورک معرفی شد.در همان دهه جورج ویلر پله هایی با نرده متحرک و و پله های مسطح را اختراع و ثبت نمود که مسافران از یک جهت سوار میشدند و از جهت دیگر پیاده میشدند.
در نهایت در سال ۱۸۹۸ فردی به نام چارلزسیبرگر اختراع رنو را خریداری کرد و با همکاری شرکت اوتیس اولین راه پله متحرک پله مانند را ساخت. واژه پله برقی نیز توسط سیبرگ اختراع شد این واژه از ترکیب دو کلمه escala در لاتین به معنی پله و کلمه elevator به معنای بالابر به وجود آمده است که در آن زمان در آمریکا بسیار رایج بود.سیبرگر این نام را به عنوان نشان بازرگانی برای راه پله متحرک ثبت کرد.
و به همین ترتیب پله های برقی در سال ۱۸۹۳ در نمایشگاه های شیکاگو و در سال ۱۹۰۰ در نمایشگاه پاریس به نمایش گذاشته شدند.
رنو و اوتیس به عنوان دو نیروی محرکه هر دو در توسعه آن نقش داشتند. در سال ۱۹۰۰ رنو پس از آنکه توانست نقاط ضعف چرخ شیب دار را برطرف کند موفق شد اختراعش را در ایستگاه بالابر در شهر نیویورک نصب و راه اندازی کند.در همان سال شرکت اوتیس نوعی راه پله متحرک پله مانند را در نمایشگاه پاریس به نمایش گذاشت و یک سال بعد همه را به آمریکا برگرداند و در فروشگاهی در فیلادلفیا نصب کرد.
مزایای پله برقی
۱. امروز با توجه به افزایش جمعیت علاوه بر استفاده از آسانسور ها برای جابه جایی بین طبقات مختلف میتوان از آنها کمک گرفت.استفاده از آن در اماکن عمومی همچون مترو ها،بیمارستان ها،فروشگاه ها،پایانه های مسافری و.. مزایای رقابتی بسیار بالایی را به همراه دارد.
به عنوان مثال در مراکزی که طبقات بالایی آنها فقط از طریقه آسانسور قابل دسترس میباشند و پله برقی برای رسیدن به آن طبقات طراحی نگردیده است به وضوح قابل مشاهده است که تردد افراد بسیار کمتر است و به همین دلیل رونق کسب و کار آنها نیز به شدت پایین میاید. امروزه با توجه به رقابتی شدن بازار کسب و کار حتی در فروشگاه های کوچک هم به منظور انتقال مشتریان به طبقات بالاتر به چشم میخورند.
این مساله که هزینه اولیه نصب پله برقی به نظر بالا میرسد درست است اما در مقایسه با منافع آن در طولانی مدت ، به شدت اقتصادی است.
۲. علاوه بر این از دیگر مزیت های آن این است که علاوه بر اینکه جای بسیار زیادی نیاز نداشته ومیتواند همسان با پلکان معمولی نصب گردد میتواند شمار زیادی از افراد را در زمان بسیار کم جا به جا کند و مانند آسانسور ها دیگر نیازی به انتظار کشیدن برای رسیدن آسانسور و سوار شدن نیست بلکه افراد هر زمان که به پله برسند میتوانند سوار و به سمت طبقات دیگر بروند.
جالب است بدانید که در حال حاضر مدرن ترین و بلندترین پله برقی در دست بهره برداری جهان در منطقه ای به نام enshi واقع در گراند کانیون چین میباشد، که دارای ۶۸۸ متر طول میباشد نقش بسیار مهمی در گردش گری دارد به طوری که مسافران و توریست هایی که برای دیدن منظره به آن منطقه سفر میکنند میتوانند سوار پله برقی شده و به راحتی از تمام منظره لذت ببرند.این پله ها توانایی جا به جایی ۷۳۰۰ نفر را در ساعت دارد و قادر هستند سالانه ۳۰۰ نفر را جا به جا کند.
انواع پله برقی
پله برقی ها به سه دسته اصلی تقسیم میشوند که عبارتند از:
- محیط آزاد (out door)
- محیط بسته (in door)
- نیمه بسته (semi out door)
در مکان های عمومی و پر رفت و آمد از پله های heavy duty استفاده میشود که نمونه پر قدرت تر و تقویت شده پله های معمولی میباشد که در هر سه حالت بالا قابل اجرا است.
اجزا ضروری در ساخت
پله برقی ها از لوازم بسیار زیادی تولید میشوند که به دو دسته اصلی تقسیم میشوند:
- لوازم مکانیکی
- لوازم الکتریکی
- مقاله پیشنهادی : اشتباهات رایج در مورد آسانسور و پله برقی را اینجا بخوانید